Een boom opzetten

Een boom opzetten

Het is de tijd van het jaar. Nederland zet de kerstboom terwijl Sinterklaas nog maar net vertrokken is. Sterker nog, steeds vaker raakt Sinterklaas, na een halsbrekende en elke keer toch weer bewonderenswaardige toer door de schoorsteen, met zijn staf verward in de takken van een vroeg versierde blauwspar of Nordmann.

Een boom opzetten. In deze tijd van het jaar zijn veel mensen in Nederland daar mee bezig. Ook veel huurders van SOR (Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam). Ze zijn er mee bezig of hebben het karwei al geklaard. In mijn eindejaarsrede onlangs, voor de medewerkers van SOR, heb ik daar met de aanwezigen even over ‘doorgeboomd’. 

“Een boom van een organisatie, zou je kunnen zeggen.”

Terugkijkend naar het afgelopen jaar zie ik namelijk hoe SOR opnieuw is gegroeid. Er is weer een jaarring bijgekomen, zogezegd. Niet vanzelf, maar gevoed door de wortels, die diep en stevig verankerd zijn in de maatschappij waarvoor de organisatie staat. De ‘kruin’ van SOR steekt naar alle kanten duidelijk vertakt en zichtbaar boven het maaiveld uit. Een robuuste stam verbindt het een met het ander. Een boom van een organisatie, zou je kunnen zeggen, en daar zou je het bij kunnen laten. Maar dat beeld zette me aan het denken.

In perfecte harmonie
Want, zeker in deze tijd van het jaar, heb je ook nog die andere bomen. Een soort waarvan de mensen altijd de mooiste uitkiezen voor thuis. Vol groene takken en een duidelijke driehoekige vorm. Een punt aan de bovenkant voor de piek en steeds breder naar beneden uitlopend, waarbij elke tak ook weer voldoende zijtakken heeft. Dat is nodig omdat de takken de snoeren met lampjes moeten geleiden en de zijtakjes de kerstballen moeten dragen. Uiteindelijk wordt het zo een kleurige eenheid, van onder tot boven op elkaar afgestemd en in prachtige harmonie.

Heeft u de kerstboom al staan? Herkent u zich in het plaatje dat ik schets? Heeft u een kerstboom met allemaal gekleurde kerstballen? Of koos u voor enkel zilverkleurige of roodkleurige? Heeft u een hele nieuwe variatie in kleuren bedacht dit jaar? En heeft u er dit jaar nog speciale inkopen voor gedaan? Nieuwe lampjes misschien? Energiezuiniger of minder fel? Maar het belangrijkste: bent u nu tevreden over uw boom?

Organigram
Waarom deze visuele voorstelling van zaken? Omdat ik, toen ik hierover nadacht, ook ineens moest denken aan de organisatieboom van SOR. Het organigram van de organisatie. Die associatie kwam bij me op toen ik me voorbereidde op mijn toespraak voor de medewerkers. Ik zocht het plaatje op en herkende meteen de driehoekige vorm ervan. Bovenaan ‘de piek’ en van daaruit de vertakkingen naar beneden, met steeds meer zijtakken.

Waarom was ik tevreden over deze boom, vroeg ik me af. En met een mooi versierde kerstboom in gedachten mijmerde ik hier wat over door. Wat maakt een kerstboom eigenlijk tot een mooie kerstboom? Is het die ene, zojuist aangeschafte prachtig glanzende glazen kerstbal links bovenin, of is het die zilvergrijze daar beneden, die elk jaar opnieuw uit de doos komt en alsmaar mooier lijkt te worden? Zijn het de op elkaar afgestemde kleuren, die in onderling verband voor eenheid zorgen? Of is het de zorgvuldig uitgekozen plek van de lampjes in de boom, die via een onzichtbaar kabelnetwerk elkaar van lichtgevende stroom en energie voorzien?

“Enkel het samenspel tussen alle onderdelen geeft een kerstboom glans.”

Ik keek even naar de piek in de organisatieboom. ‘Directeur/bestuurder’ stond er in het vakje. Dat was ik, realiseerde ik me. Maar tegelijk voelde ik heel sterk dat de piek alleen geen kerstboom maakt. Integendeel. Enkel het samenspel tussen alle onderdelen geeft een kerstboom glans. De uitgekiende combinatie zorgt voor eenheid en maakt dat de kerstboom doet waarvoor die is opgetuigd: Gewoon kerstboom zijn en vanuit die hoedanigheid warmte en geborgenheid uitstralen.

Als we met de eigen organisatie, de waarde blijven zien van elke kerstbal, elk lampje en elk takje in de boom, alleen dan kunnen we zijn en doen waarvoor we zijn opgetuigd. En dat is samen eenheid, warmte en geborgenheid uitstralen. Voor onszelf maar vooral voor diegenen die met ons van doen hebben.

En ik wil het bij deze, ter afsluiting, vol overtuiging benadrukken. Want dat ene voorrecht heb ik gelukkig, als piek, dat ik dat heel goed kan overzien, van waar ik in de boom ben neergezet: niet alleen de mééste, maar ook heel vaak de móóiste ballen, hangen onderin de boom. Daar ligt het zwaartepunt. Het is de basis die alles wat daarboven komt draagt.

“Sámen zijn we de kerstboom en maken we de kerstboom”

Ik hoop dat mijn idee hierover zich blijft spiegelen in de glans van de kerstballen die vlak onder mij hangen en vervolgens weer afstraalt op de ballen daaronder. Sámen zijn we de kerstboom en maken we de kerstboom. En de kerstboom is er voor de mensen die er van genieten. Of eronder schuilen. Ik had daar nog uren over kunnen doorbomen. Maar ik heb dat vervolgens samen met mijn medewerkers gedaan, onder het genot van een hapje en een drankje. Want ook dat is Kerst. Zij hebben het verdiend. Wij hebben het verdiend. Onze kerstboom heeft het verdiend. Hij is mooi, dankzij hen.

Hassan Najja
Hassan Najja
Directeur-bestuurder. Betrokken, bevlogen, sociaal. Met oprechte aandacht voor zijn medemens. Ik vind mensen gewoon leuk. Blog over verwondering, bewonersverhalen en mijn visie op de samenleving en in het bijzonder de ouderenhuisvesting.

Geen reacties

Laat een reactie achter

We zouden het op prijs stellen als u beleefd wilt blijven.
Uw e-mail zal niet worden getoond.


Inschrijven voor de nieuwsbrief

  1.