Wandel- & puzzeltocht Kralingse bos

Wandel- & puzzeltocht Kralingse bos

 

Het loopt goed…

Mijn hart maakte maandagochtend een sprongetje. Dat was bij de evaluatie van de wandelactiviteit, die afgelopen zaterdag voor en door bewoners van woongebouw Gerrit de Koker, samen met SOR was georganiseerd. Ik hoorde wat men van de wandel- annex puzzeltocht had gevonden. ‘We dóen er toe’ zeiden ze. En.. ‘we maken deel uit van de SOR-familie’. Er welde stante pede een gevoel van trots in me op toen ik dat hoorde. Versterkt nog door andere opmerkingen. Hoe leuk het was geweest om kennis te maken met ‘wildvreemden’, die -al wandelend- helemaal niet zo wildvreemd waren. Men voelde zich namelijk verbonden door dezelfde verhuurder. En dat was SOR.

Ik wil u graag vertellen hoe mooi het is om als directeur-bestuurder te mogen constateren dat de visie van onze corporatie in een hele concrete vertaling zo prachtig gestalte krijgt: Het ‘thuisgevoel voor iedereen’ blijkt perfect samen te gaan met een fijne wandeling- annex puzzeltocht door het Kralingse bos. Al lopend werden herinneringen opgehaald. Verhalen kwamen los. Over de bakker en de slager van vroeger. Over de buurjongen van 60 jaar geleden. Toen buren en nu nog steeds getrouwd. Ik bladerde door de foto’s van de wandeling en genoot van de lachende gezichten. Jong en oud, bewoners, medewerkers en partners van SOR, samen op pad.

De grote animo voor de wandeling sprak eigenlijk al boekdelen. Volgens de organisatie was er plek voor 75 wandelaars. Er melden zich 140 bewoners, afkomstig van zo’n beetje alle woongebouwen die SOR mag beheren. Met passen en meten kon het aantal van 75 deelnemers worden opgerekt naar 86. En al deze mensen hadden er zin in. Stichting Wilskracht zorgde er voor dat iedereen op tijd bij het vertrekpunt was: ‘t Hofje van woongebouw Gerrit de Koker. Veel bewoners daarvan, waaronder Alex van Muijen en zijn vrouw Nadia, waren als vrijwilliger betrokken bij de organisatie. Voor Alex een kolfje naar zijn hand. Hij had vroeger de marathon van Rotterdam mee georganiseerd en hij zag nu wel een overeenkomst: ‘Het is net een hardloopwedstrijd’, had hij grappend gezegd,  ‘alleen gaan we langzamer’.

‘t Hofje vormde de groene voorbode van wat nog zou volgen. Zonnig weer, een goede sfeer, saamhorigheid en gezelligheid. De plaatselijke AH sponsorde een versnapering voor onderweg. En de lunch in het Kralingse Bos werd prima verzorgd door Woodz. Alle piketpaaltjes stonden op de juiste plek, met dank aan medewerkers van SOR, en dat maakte dat de wandeltocht voorspoedig verliep. Er moest uiteindelijk gedobbeld worden om de winnaar te bepalen van de puzzel, maar goed beschouwd waren er 86 winnaars. En dat voelde goed.

Wat mij betreft een prachtig begin van een waardevolle traditie. Wandeltochten vanuit onze woongebouwen in Rotterdam en in de buitengebieden, georganiseerd voor en door de mensen die er wonen. Actieve bewoners die zich verbonden voelen met elkaar én met hun verhuurder. Die het thuisgevoel trots met elkaar delen.  Al wandelend en puzzelend genieten van elkaars aanwezigheid. Samen herinneringen ophalen maar ook nieuwe ervaringen opdoen. Afgelopen zaterdag was bijvoorbeeld de Heemtuin voor velen een nog onbekende plek. Na de wandeling niet meer. Wie weet, gaan ze er de komende tijd opnieuw even kijken. Voelen ze zich nu ook dáár een beetje thuis.

In september staat een nieuwe wandeling op de planning. Bewoners die we deze keer teleur hebben moeten stellen, staan op een wachtlijst en krijgen dan voorrang bij de aanmelding. Bewoners van de Kristal in Nesselande tekenen voor de organisatie. Een aantal van hen was er afgelopen zaterdag bij. Zij meldden zich toen spontaan aan. Sterker nog, ze waren zaterdag zelfs al bezig om de vragen te bedenken die ze dan konden stellen. En om nog meer mensen te kunnen laten meegenieten van de tocht, wordt er samen met SOR gekeken hoe rolstoelafhankelijke bewoners straks mee kunnen doen.

Het is duidelijk, dit evenement krijgt en verdient ook navolging. De tevreden gezichten op de foto’s zijn daarvan het bewijs. Ik voel aan iedere stap die we samen zetten en aan ieder piketpaaltje dat we samen slaan, dat we goed bezig zijn. Bewoners en SOR. Met elkaar verbonden en samen op pad. Bent u er in september bij? Wij zullen, samen met de bewoners van de Kristal zorgen dat u zich daar thuis en welkom voelt.

Iemand zong ooit ‘Het zijn de kleine dingen die het doen’. Als ik zie wat de wandel/puzzeltocht allemaal heeft losgemaakt, dan hebben die kleine dingen inderdaad grote impact. Het maakt dat op een maandagochtend mijn hart een sprongetje maakt en dat ik me meteen aan het begin van de week al zo trots voel. Op u. En dankzij u! Een nieuwe slogan begint voorzichtige vormen aan te nemen in mijn hoofd: ‘Het lóópt goed bij SOR’. Misschien binnenkort even bespreken met Rina op de communicatieafdeling…

Hassan Najja

Hassan Najja
Hassan Najja
Directeur-bestuurder. Betrokken, bevlogen, sociaal. Met oprechte aandacht voor zijn medemens. Ik vind mensen gewoon leuk. Blog over verwondering, bewonersverhalen en mijn visie op de samenleving en in het bijzonder de ouderenhuisvesting.

Geen reacties

Laat een reactie achter

We zouden het op prijs stellen als u beleefd wilt blijven.
Uw e-mail zal niet worden getoond.


Inschrijven voor de nieuwsbrief

  1.