Print

Tips om u snel thuis te voelen

Wie is mijn huismeester en wat als ik sleutels kwijtraakt? Maar ook tips op het gebied van veilig wonen, vocht voorkomen en bijvoorbeeld legionella preventie. U vindt alle brochures Informatie voor huurders en diverse Woontips op de pagina Publicaties.

In elk woongebouw is een huismeester aanwezig

De huismeester houdt het woongebouw en de omgeving netjes en in orde, beantwoordt uw technische vragen en neemt reparatieverzoeken in behandeling. Hij/zij controleert de schoonmaak van de algemene ruimten zoals de lift, de entreehal en het trappenhuis. U kunt hem/haar ook vragen om hulp bij kleine klusjes, mits daar tijd voor is. 
De huismeester is het aanspreekpunt voor bewoners en levert een bijdrage aan een goed woon- en leefklimaat in en om uw woongebouw en de bijbehorende buitenruimtes. Op het informatiebord in de entreehal staan de contactgegevens van uw huismeester en welke dagdelen hij/zij aanwezig is.

U ontvangt een set sleutels

Tijdens het ondertekenen van de huurovereenkomst ontvangt u van ons alle sleutels van de woning. SOR heeft geen reservesleutels van uw woning. Voor het bijmaken van sleutels of het vervangen van de sloten verwijzen wij u door naar een slotenmaker. De kosten zijn voor uw eigen rekening.

Energielabels

Sinds 1 januari 2008 hebben bijna alle woningen zogenaamd een energielabel. Hieraan kunt u aflezen of de woning energiezuinig is, of juist niet. U kunt het energielabel vergelijken met de labels van bijvoorbeeld koelkasten en auto's. De invoering van het energielabel is Europees bepaald. Het label voor uw woning kunt u opvragen bij SOR. Meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

  1.