Print

Feestelijke opening Pietje Bell Huis Rotterdam-Ommoord

28 / 09 / 2017

Feestelijke opening Pietje Bell Huis Rotterdam-Ommoord

Pietje Bell keert terug naar Rotterdam! Op donderdag 28 september is het voormalig verzorgingshuis omgedoopt tot Pietje Bell Huis. Vanaf die dag prijkt zijn naam fier op de gevel van het pand waar in april de ZorgButler en Thomas op Kamers van start gingen. Twee gloednieuwe woon-zorgconcepten die - zoals Pietje Bell begin 20e eeuw- nét even wat anders te werk gaan dan anderen; een tikkie eigenzinnig, maar met een hart van goud.

Het Pietje Bell Huis is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen De Drie Notenboomen, franchiseorganisatie in de zorg en bedenkers van o.a. de Thomashuizen en Herbergiers, en eigenaar woningcorporatie SOR, de grootste ouderenhuisvester van de regio Rotterdam. Het leegkomen van traditionele verzorgingshuizen vraagt om dit soort vernieuwende initiatieven en nieuwe samenwerkingen.

“Bij het ombouwen streven wij ernaar om zoveel mogelijk betaalbare woningen te realiseren voor mensen met alleen AOW. Zo willen we voorzien in de toenemende vraag van het aantal mensen met een beperkt inkomen én een eventuele zorgbehoefte”, aldus Hassan Najja, directeur-bestuurder SOR.

Zelfstandig wonen en eigen regie staan als een paal boven water bij deze nieuwe woonvormen

De ZorgButler en Thomas op Kamers richten zich op mensen die het alleen of thuis niet meer redden, maar wel zelfstandig willen blijven leven. De ZorgButler, met ruim honderdtwintig huurappartementen, is er voor mensen die langer zelfstandig  thuis moeten wonen maar wel zorg behoeven. Mensen die nog geen 24-uurszorg nodig hebben, of bewust kiezen voor een zelfstandig leven met de nodige professionele dienstverlening. Thomas Op Kamers biedt vijftien (jong) volwassen met een lichte verstandelijke beperking een zelfstandig thuis onder het toeziend oog van een zorghospita.

Vier zelfstandige zorgondernemers runnen hier hun eigen kleine zorgbedrijf. Ze bieden bewoners een eigen appartement aan en de ondersteuning die gewenst en nodig is. Regelarme en mensgerichte zorg met een Rotterdamse ‘niet lullen maar poetsen-mentaliteit’; dat is waar beide woon-zorgconcepten voor staan.

Pietje Bell Huis is het eerste resultaat van het ombouwen van onze verzorgingshuizen  

Door het kabinetsbeleid ‘scheiden wonen en zorg’ komen verzorgingshuizen in Nederland op termijn leeg te staan. Ouderen zullen langer thuis blijven wonen en zelf hun zorg inkopen. De herontwikkeling van voormalig verzorgingshuis Schutse is het eerste voorbeeld van de transformatieopgave van woningcorporatie SOR om haar verzorgingshuizen een nieuwe bestemming te geven.

Pers en genodigden zijn van harte welkom om 14.00 uur aan de Cordell Hullplaats 23 in Rotterdam

Achtergrondinformatie over dit project

Meer lezen over de transformatie van traditioneel verzorgingshuis naar moderne woonvorm voor zelfstandig wonen met zorg binnen handbereik? Ga naar www.sor.nl/projecten.

nieuw woonzorg concept voor jong oud in Rotterdam Ommoord geopend door woningcorporatie SOR en De Drie Notenboomen

foto: opening door links Hassan Najja (SOR), rechts Luuk Winter (De Drie Notenboomen) 

 

 

Terug naar overzicht

Inschrijven voor de nieuwsbrief

  1.