Print

Gebouw Alver in Hoogvliet overgedragen aan Argos Zorggroep

04 / 04 / 2017

Gebouw Alver in Hoogvliet overgedragen aan Argos Zorggroep

Het groot onderhoud aan woongebouw Alver aan de Alverstraat in Hoogvliet is afgerond. Het volledig gemoderniseerde en opgeknapte gebouw is overgedragen aan Argos Zorggroep. Deze zorgorganisatie gaat de Alver in zijn geheel huren voor ten minste drie jaar. Op maandag 3 april overhandigde Henk Snijders, projectleider van SOR, de sleutels aan Mark Bresser, projectmanager van Argos Zorggroep.

Argos Zorggroep gebruikt de Alver als tijdelijke huisvesting voor de huidige bewoners van Breede Vliet. Zij verblijven tijdelijk in de Alver omdat Argos de huizen Breede Vliet aan de Schakelweg en Meeuwenhof aan de Alverstraat samenvoegt tot één nieuw te bouwen huis van de Toekomst. Deze nieuwbouw wordt gerealiseerd op de plek van het huidige Breede Vliet.

Argos maakt Alver geschikt voor nieuwe bewoners

Het duurt nog wel even voordat de bewoners van de Breede Vliet naar de Alver verhuizen. Eerst voert Argos aanpassingen uit in het gebouw zodat de bewoners er comfortabel en veilig kunnen wonen en zorg en behandeling kunnen ontvangen. "De aanpassingen die nu worden uitgevoerd, zijn later eenvoudig weer te wijzigen", aldus projectleider Henk Snijders. "Zo zorgen we ervoor dat de appartementen in de Alver na afloop van het verhuurcontract met Argos weer beschikbaar komen voor vrije (sociale) verhuur aan 50-plussers."

Belangrijke stappen zijn gezet in ontwikkeling nieuwbouw naast Alver

Op het terrein van de kerk en de pastorie wil projectontwikkelaar Kalliste circa 16 koopwoningen realiseren. Kalliste heeft onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de bomen die langs de Alverstraat en de Posweg staan. Daarnaast is het terrein nauwkeurig ingemeten om zeker te stellen dat het bedachte plan past op de bestaande locatie.

Samen met de gemeente wordt hard gewerkt aan het stedenbouwkundig plan. Zodra dit is vastgesteld, organiseert Kalliste de eerste Woonworkshop voor belangstellenden. Naar verwachting is dit in het tweede kwartaal van 2017. Daarna kunnen de woningen verder worden ontworpen. De sloop van de kerk en de pastorie is op zijn vroegst eind 2017 of begin 2018.

woongebouw Alver in Rotterdam Hoogvliet van woningcorporatie SOR

 

Terug naar overzicht

Inschrijven voor de nieuwsbrief

  1.