Print

Gemoderniseerd Sonneburgh klaar voor langer zelfstandig thuis wonen

07 / 04 / 2017

Gemoderniseerd Sonneburgh klaar voor langer zelfstandig thuis wonen

De groot onderhoudsbeurt in woongebouw Sonneburgh aan de Groene Kruisweg in Rotterdam-Charlois is klaar. In ruim een jaar tijd moderniseerde woningcorporatie SOR het gebouw en de 67 appartementen voor 50-plussers.  Het belangrijkste doel van de groot onderhoudsbeurt was om de appartementen veiliger en comfortabeler te maken. De enerverende periode voor bewoners wordt afgesloten met een feestelijke high tea.

“Een verbouwing in je huis op hoge leeftijd is ingrijpend. Dankzij de goede samenwerking met bewoners, de aannemer, een verhuisservice en persoonlijke aandacht is het hele project bijzonder goed verlopen"

Hassan Najja, directeur-bestuurder SOR: “Een verbouwing in je huis op hoge leeftijd is ingrijpend. Dankzij de goede samenwerking met bewoners, de aannemer, een verhuisservice en persoonlijke aandacht is het hele project bijzonder goed verlopen. Het belangrijkste resultaat is dat bewoners nu in hun vertrouwde omgeving langer zelfstandig kunnen blijven wonen. En zo nodig kunnen zij in hun woning zorg krijgen. In combinatie met de energiebesparende ingrepen blijft wonen in Sonneburgh betaalbaar voor onze Rotterdamse ouderen.”

Energiezuinig, veilig en toekomstbestendig wonen in Sonneburgh

De entree van Sonneburgh is nu beter toegankelijk en voorzien van een veilige elektrische schuifdeur en energiezuinige led-verlichting. Zonnecollectoren op het dak zorgen voor de energievoorziening van de algemene ruimten. De woningen zijn gemoderniseerd met een nieuwe keuken, nieuwe badkamer en HR beglazing. De brede schuifdeur tussen de kamers is ook voor rolstoelgebruikers praktisch. Dankzij het verduurzamen van de woningen zal het energieverbruik voor de bewoners dalen. Alle woningen zijn voorzien van eigen aansluitingen voor warmte, water, licht en tv/internet zodat elke bewoner het (energie)verbruik in eigen hand heeft.

Hulp en begeleiding voor bewoners bij tijdelijk intern verhuizen

Tijdens deze grote ingreep konden de bewoners niet in hun woning blijven wonen. SOR bood daarbij veel hulp en begeleiding. Dankzij de fijne samenwerking met stichting Sonneburgh verhuisden bewoners (groepsgewijs) tijdelijk naar een zorgwoning in het naastgelegen verzorgingshuis. Medewerkers van de zorgorganisatie zorgden dat alle bewoners hun vertrouwde (thuis)zorg bleven ontvangen.

 "Ik vind dat SOR het heel goed heeft geregeld, ook met die verhuizers. Toen ik in mijn woning terugkwam, stond het meeste al op zijn plek. Dat had ik zelf nooit gekund"

Ook schakelde SOR Seniorenhulp Nederland in om de interne verhuizingen zo soepel mogelijk te laten verlopen en de bewoners zoveel mogelijk zorgen uit handen te nemen. "Ik vind dat SOR het heel goed heeft geregeld, ook met die verhuizers. Toen ik in mijn woning terugkwam, stond het meeste al op zijn plek. Dat had ik zelf nooit gekund", aldus één van de bewoners. "Ik ben blij dat de woning nu zo is gemaakt dat ik hier nog heel lang kan blijven wonen, ook als ik lichamelijk iets ga mankeren."

voorzitter bewonerscommissie Sonneburgh ontvangt cadeau van SOR

Foto: cadeau als dank voor de medewerking van alle bewoners tijdens de ongemakken van de renovatie - SOR heeft een aantal bankjes geschonken voor op centrale plekken in het gebouw waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. De voorzitter van de bewonerscommissie kreeg deze uit handen van de bestuurder van SOR, Hassan Najja.


Ook wonen in Sonneburgh? Bezoek de Open Dag!

Kom gerust eens binnen kijken tijdens de open dag in Sonneburgh op zaterdag 29 april 2017.

bewoonster Sonneburgh Rotterdamhigh tea voor bewoners van gebouw Sonneburgh na groot onderhoud

 

Terug naar overzicht

Inschrijven voor de nieuwsbrief

  1.