Print

Nieuwbouwlocatie aan Teldersweg in Rotterdam-Schiebroek verkocht

31 / 05 / 2017

Nieuwbouwlocatie aan Teldersweg in Rotterdam-Schiebroek verkocht

De Vredevorstkerk en sloop/nieuwbouwlocatie Hof van Telders aan de Teldersweg in Rotterdam-Schiebroek is overgedragen. SOR verkocht de locatie aan de Rotterdamse ontwikkelaar Accresco. De opbrengst van de verkoop heeft een positief effect op de liquiditeitspositie van de corporatie.

Accresco wil op deze plek huurappartementen realiseren. Hoeveel appartementen en in welke prijsklassen wordt nog door de ontwikkelaar uitgewerkt.

Focus op groot onderhoud en ombouwen zorgvastgoed

"In ons huidige ondernemings- en herstelplan is weinig investeringsruimte voor nieuwbouw", licht SOR directeur-bestuurder Hassan Najja toe. "Onze focus ligt op het uitvoeren van groot onderhoudprojecten en het ombouwen van bestaand zorgvastgoed naar zelfstandig, betaalbaar wonen. De aantrekkende woning- en bouwmarkt was reden om de nieuwbouwlocatie Hof van Telders nu te verkopen."

Het project Hof van Telders kende een lange geschiedenis

In eerste instantie was het een gezamenlijk project met Havensteder. De nieuwbouw zou op de plek komen van de Vredevorstkerk, eigendom van SOR, en enkele naburige gebouwen van Havensteder. In 2012 besloot SOR de ontwikkeling van haar deel in het project stil te leggen. De belangrijkste reden voor dat besluit was dat door vertraging in het project de marktsituatie en financiële omstandigheden nadelig waren gewijzigd. Het was op dat moment financieel en markttechnisch voor SOR niet verantwoord om verder te gaan met het project. In het huidige ondernemings- en herstelplan van SOR is echter onvoldoende investeringsruimte voor deze nieuwbouw.

woningcorporatie SOR verkoopt grondlocatie Teldersweg aan ontwikkelaar Accresco

foto vlnr: Léon Brandwijk (l) en Jos van Essen van Accresco, Hassan Najja (SOR)

Vredevorstkerk Rotterdam

Vredevorstkerk, Rotterdam

Terug naar overzicht

Inschrijven voor de nieuwsbrief

  1.