Print

Woongebouw Alver tijdelijk verhuurd aan Argos Zorggroep

30 / 11 / 2016

Woongebouw Alver tijdelijk verhuurd aan Argos Zorggroep

SOR voert groot onderhoud uit in woongebouw Alver aan de Alverstraat in Hoogvliet. Na oplevering huurt Argos Zorggroep het gebouw in zijn geheel voor ten minste drie jaar. Dat staat in de overeenkomst die Hassan Najja, directeur-bestuurder van SOR, en Edwin Wulff, voorzitter raad van bestuur van Argos Zorggroep, op 29 november ondertekenden.

Argos Zorggroep en woningcorporatie SOR vonden in elkaar een nieuwe samenwerkingspartner. De zorgorganisatie zocht tijdelijke huisvesting, de ouderenhuisvester was op zoek naar alternatieve partijen voor de herbestemming van (zorg)vastgoed. Argos gaat de huizen Breede Vliet aan de Schakelweg en Meeuwenhof aan de Alverstraat samenvoegen tot één nieuw te bouwen huis. Deze nieuwbouw wordt gerealiseerd op de plek van het huidige Breede Vliet. Bewoners van Breede Vliet wonen tijdens de nieuwbouw tijdelijk in de Alver. Argos kan vanuit Meeuwenhof verzorging en verpleging verlenen aan de bewoners in de Alver.

50+ Appartementen zijn voorlopig niet te huur

De overeenkomst tussen SOR en Argos Zorggroep betekent dat de appartementen voor 50-plussers in de Alver voorlopig niet in de vrije verhuur komen. Als de woningen in de toekomst weer beschikbaar zijn, worden deze verhuurd door de woningcorporatie via wonenbijsor.nl en woonnetrijnmond.nl.

Argos maakt Alver geschikt voor haar nieuwe bewoners

Na oplevering van de Alver, eind maart 2017, maakt Argos Zorggroep het gebouw geschikt voor 60 ouderen met dementie die hier tijdelijk wonen en zorg ontvangen. Naar verwachting verhuizen de bewoners in het derde kwartaal van 2017 naar de Alver.

projectinformatie Groot onderhoud Alver

Argos Zorggroep tekent huurovereenkomst met woningcorporatie SOR voor locatie Alver in Rotterdam-Hoogvliet

vlnr: Edwin Wulff, voorzitter RvB Argos Zorggroep, Hassan Najja, directeur-bestuurder SOR

Terug naar overzicht

Inschrijven voor de nieuwsbrief

  1.