Open Monumentendag 2021

9 augustus 2021

Open Monumentendag 2021

Op zaterdag 11 september en zondag 12 september 2021 is het Nationale Open Monumentendag Rotterdam, met monumentale routes door Rotterdam kan u het hele jaar door op pad!

De speciaal samengestelde en rijk geïllustreerde routes nemen u mee op een monumentale ontdekkingstocht – te voet of per fiets – alleen, samen of met de kleinkinderen door verschillende delen en verschillende verhalen van de stad.

De kaarten zijn voorzien van interessante informatie, historische feiten, weetjes en portretten van mensen ‘op de route’. Veel plezier!

Wilt u meer weten? Bezoek dan de website via: www.omdrotterdam.nl

Verleden, heden en toekomst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om daar aandacht voor te vragen, zet Open Monumentendag Rotterdam de geschiedenis letterlijk op een voetstuk tijdens de Maand van de Architectuur.

Deze video is een preview en tevens de aftrap van het OMD Rotterdam-thema dit jaar: het koloniale en slavernijverleden van de stad. Want hoewel veel sporen zijn uitgewist, is de geschiedenis dat zelf niet. Door de banya op het dak van De Nieuwe Boompjes te dansen – de plek waar ooit een grote werf stond voor koloniale handel – brengt Nyanga Weder een ode aan dit verleden.

Terug naar het overzicht