Print

Groot onderhoud en verduurzaming Prinsenhof, Rotterdam

In de Prinsenhof voert SOR een groot onderhoudsproject uit. Zowel de buitenkant van het woongebouw  in Rotterdam-Vreewijk als de algemene ruimten en de woningen worden aangepakt. Tegelijkertijd nemen we maatregelen om het gebouw en de woningen energiezuiniger en comfortabeler te maken. Hierdoor maken de woningen een labelsprong van D naar A of B.

Groot onderhoud is noodzakelijk en een facelift van de voorgevel wenselijk
Het woongebouw is 38 jaar oud. Bepaalde onderdelen zijn aan vervanging toe, moeten worden gerepareerd of zijn gedateerd. Zo wordt het metselwerk schoongemaakt, worden de voegen waar nodig hersteld en wordt een deel van de balustrades vernieuwd. Er wordt geschilderd en de hoofdentree krijgt een elektronische sluiting met tag-systeem. De gevelbeplating krijgt een facelift. Er komen nieuwe ruimtes voor het stallen van scootmobielen. En in een groot deel van de woningen wordt de keuken en/of badkamer vernieuwd. Dit laatste hangt af van de leeftijd van de huidige keuken en badkamer.

De woningen worden energiezuiniger en comfortabeler
Hiertoe worden werkzaamheden uitgevoerd aan de ventilatie- en warmwaterinstallatie. Het ventilatiesysteem wordt verbeterd, met nieuwe, energiezuinige dakventilatoren. Voor warm water krijgen bewoners een nieuwe voorziening, een zogenaamde afleverset. De huurboilers worden weggehaald. Op de radiatoren komen thermostaatknopen. Na afronding van deze werkzaamheden, hebben bewoners minder (energie)kosten en meer comfort. Zo kan met de nieuwe thermostaatknoppen op de radiatoren per ruimte de temperatuur worden ingesteld. Met de afleverset hebben bewoners altijd warm water. En ook de verbeteringen aan het ventilatiesysteem dragen bij aan het wooncomfort.

De planning is om het groot onderhoud voor het eind van het jaar af te ronden
We zijn begonnen met de werkzaamheden aan de installaties. In de tweede helft van augustus zijn de modelwoningen klaar. De bouwkundige werkzaamheden gaan in september van start.

Gebouwinformatie
Bij SOR woongebouwen vindt u algemene informatie over wonen in gebouw Prinsenhof.

 

 

Adres: Dordtsestraatweg 331 - 509
Wijk: Vreewijk
Type woningen: appartementen voor 50-plussers
Verwachte oplevering: december 2018
Aannemer: Feenstra Verwarming (installaties) en Bouwbedrijf, Bakker Arkel (bouwkundig)

Inschrijven voor de nieuwsbrief

  1.