Print

Groot onderhoud en verduurzaming Wartburg, Rotterdam

In woongebouw Wartburg heeft SOR noodzakelijk groot onderhoud uitgevoerd. We hebben dit gecombineerd met een aantal maatregelen om de woningen duurzamer en comfortabeler te maken. Door de energiebesparende maatregelen maken het gebouw en de woningen een labelsprong. Dit past bij onze ondernemingsdoelstelling.

Groot onderhoudswerkzaamheden

Wartburg in Rotterdam-Zuid is 33 jaar oud en bepaalde onderdelen waren aan vervanging toe of moesten worden gerepareerd. Zoals het metsel- en voegwerk van de gevels en de grindvloeren in het trappenhuis. In de algemene ruimten is het houtwerk geschilderd, evenals de liftdeuren en liftombouw. Ook zijn de ventilatoren en (collectieve) cv-ketels vernieuwd.

Labelsprong naar gemiddeld A /El 1,2

SOR heeft de onderhoudswerkzaamheden gecombineerd met het energiezuiniger maken van de woningen. Zo beperken we de overlast voor de bewoners. Wartburg maakt een labelsprong van gemiddeld E / EI 2,4  naar gemiddeld A / EI 1,2.

Bewoners profiteren van meer comfort en een energiezuiniger huis

Sommige onderhoudswerkzaamheden dragen eraan bij dat Wartburg energiezuiniger wordt. Zo verbruiken de nieuwe cv-ketels minder energie dan de oude ketels. In aanvulling hierop zijn enkele collectieve energiebesparende maatregelen doorgevoerd. De gevel is geïsoleerd en er is een nieuw CO2-gestuurd ventilatiesysteem geïnstalleerd. De individuele boilers zijn vervangen door een energiezuinige collectieve boiler en op het dak zijn zonnepanelen geplaatst. Door de energiebesparende maatregelen zijn de woningen energiezuiniger. De isolatiemaatregelen en het nieuwe ventilatiesysteem maken de woningen ook een stuk comfortabeler.

Gebouwinformatie
Bij SOR woongebouwen vindt u algemene informatie over wonen in gebouw Wartburg.

Adres: Boergoensestraat 108-112
Wijk: Oud-Charlois
Type woningen: appartementen voor 50-plussers
Verwachte oplevering: opgeleverd december 2017
Aannemer: BAM Woningbouw e.a.
Ontwikkelaar: SOR

Inschrijven voor de nieuwsbrief

  1.