Print

Groot onderhoud woongebouw Alver, Rotterdam

Het groot onderhoud in woongebouw de Alver aan de Alverstraat in Rotterdam-Hoogvliet is afgerond. Het volledig gemoderniseerde en opgeknapte gebouw is begin april 2017 overgedragen aan Argos Zorggroep. Deze zorgorganisatie gaat de Alver in zijn geheel huren voor ten minste drie jaar. Dit betekent dat de appartementen voor 50-plussers in de Alver voorlopig niet beschikbaar komen voor vrije verhuur.

Argos Zorggroep en SOR vonden in elkaar een nieuwe samenwerkingspartner. De zorgorganisatie zocht tijdelijke huisvesting, SOR was op zoek naar alternatieve partijen voor de herbestemming van (zorg)vastgoed. Argos Zorggroep gebruikt de Alver als tijdelijke huisvesting voor de bewoners van Breede Vliet. Zij verblijven tijdelijk in de Alver omdat Argos de huizen Breede Vliet aan de Schakelweg en Meeuwenhof aan de Alverstraat samenvoegt tot één nieuw te bouwen huis. Deze nieuwbouw wordt gerealiseerd op de plek van het huidige Breede Vliet.

Argos maakt Alver geschikt voor haar nieuwe bewoners

Het duurt nog wel even voordat de bewoners van de Breede Vliet naar de Alver verhuizen. Eerst voert Argos aanpassingen uit in het gebouw zodat de bewoners er comfortabel en veilig kunnen wonen en zorg en behandeling kunnen ontvangen. De aanpassingen die nu worden uitgevoerd, zijn later eenvoudig weer te wijzigen. Zo zorgen we ervoor dat de appartementen in de Alver na afloop van het verhuurcontract met Argos weer beschikbaar komen voor vrije (sociale) verhuur aan 50-plussers.

Herontwikkeling naastgelegen kerk en pastorie naar koopwoningen

SOR is ook eigenaar van de kerk en pastorie (woning) direct naast de Alver.  Projectontwikkelaar Kalliste is voornemens om op de locatie van de kerk en pastorie circa 16 koopwoningen te realiseren. Het project heeft de naam 'Hart van Hoogvliet' gekregen. Samen met de gemeente werkt Kalliste hard aan het stedenbouwkundig plan. De sloop van de kerk en de pastorie is op zijn vroegst eind 2017 of begin 2018. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de site van Kalliste: www.hartvanhoogvliet.nl .

Nieuwsbrief #4 omwonenden Alver 04-04-2017

Nieuwsbrief #3 omwonenden Alver 29-11-2016

Nieuwsbrief #2 omwonenden Alver 01-07-2016

Nieuwsbrief #1 omwonenden Alver 20-04-2016

 

Adres: Alverstraat
Wijk: Hoogvliet
Type woningen: zorgappartementen voor Argos Zorggroep
Verwachte oplevering: april 2017
Aannemer: Waal
Ontwikkelaar: woningcorporatie SOR

Inschrijven voor de nieuwsbrief

  1.