Print

Ombouw verzorgingshuis De Nieuwe Plantage, Rotterdam

SOR en Aafje werken nauw samen om het verzorgingsdeel van De Nieuwe Plantage in Rotterdam-Kralingen om te bouwen tot een toekomstbestendig verpleeghuis. Verpleeghuis De Nieuwe Plantage wordt een veilig thuis voor senioren die intensieve zorg nodig hebben.

Verzorgingshuis wordt geschikt gemaakt voor kleinschalige verpleeghuiszorg
Woongebouw en verzorgingshuis De Nieuwe Plantage zijn eigendom van SOR. Zorgorganisatie Aafje huurde het huidige verzorgingshuis in zijn geheel. Het verzorgingshuis wordt geschikt gemaakt voor persoonsgerichte, kleinschalige verpleeghuiszorg.

In de nieuwe situatie heeft De Nieuwe Plantage 92 éénkamerstudio's met eigen douche en toilet. De bewoners wonen in groepen van negen à twaalf bewoners. Voor iedere woongroep is er een gezamenlijke huiskamer met keuken en eigen buitenruimte. Eén verdieping is bestemd voor mensen met lichamelijke problemen. Op de andere drie verdiepingen wonen mensen met dementie. Op de begane grond komen twee bedrijfsruimten. SOR is in onderhandeling met partijen over de verhuur van deze ruimten.

Tijdens de verbouwing worden ook maatregelen genomen om het gebouw te verduurzamen. Het dak wordt geïsoleerd,  in de gevelramen komt HR++ glas en de gemeenschappelijke ruimten worden voorzien van energiezuinige led-verlichting.

Verbouwing gebeurt in nauwe samenwerking met Aafje
De verbouwing gaat in augustus 2018 van start. Naar verwachting kan verpleeghuis De Nieuwe Plantage in het derde kwartaal van 2019  worden opgeleverd. Bij de planontwikkeling en de uitvoering werken SOR en Aafje nauw samen. Aafje blijft ook de komende twaalf jaar verpleeghuis De Nieuwe Plantage huren van SOR.

De cliënten van Aafje wonen tijdelijk in de Koningshof in Rotterdam-Lombardijen. Ook dit is een gebouw van SOR. SOR heeft de Koningshof geschikt gemaakt voor tijdelijke huisvesting voor de cliënten van Aafje. Na de verbouwing keren zij terug naar De Nieuwe Plantage.

Intensieve zorg in vertrouwde omgeving
De komst van verpleeghuis De Nieuwe Plantage is een goede aanvulling op het bestaande zorgaanbod. Voor wijkbewoners en bewoners van woongebouw De Nieuwe Plantage is straks intensieve zorg beschikbaar in hun eigen buurt. Als verhuizing naar een verpleeghuis noodzakelijk is, kunnen ze mogelijk in hun vertrouwde woonomgeving, of dicht bij elkaar, blijven wonen. Hiervoor is wel een indicatie nodig van het zorgkantoor.

 

Adres: Weteringstraat 225
Wijk: Kralingen
Type woningen: zorgwoningen met centrale huiskamer
Verwachte oplevering: derde kwartaal 2019
Architect: Westers architecten
Aannemer: De Kok Bouwgroep

Inschrijven voor de nieuwsbrief

  1.