Print

Ombouw verzorgingshuis naar ZorgButler, Rotterdam

SOR heeft het voormalig verzorgingshuis Schutse getransformeerd tot een nieuw woonconcept voor zelfstandig wonen, de ZorgButler. Het gebouw in Rotterdam-Ommoord is volledig omgebouwd tot een eigentijds woongebouw waar mensen zelfstandig kunnen wonen met zorg binnen handbereik. De kleine zorgkamers maakten plaats voor ruim 120 betaalbare huurwoningen voor senioren en 15 woningen voor mensen met een lichte verstandelijke beperking.

Het eerste ombouwproject van zorgvastgoed van SOR
Door het kabinetsbeleid ‘scheiden wonen en zorg’ komen verzorgingshuizen in Nederland op termijn leeg te staan. Ouderen zullen langer thuis blijven wonen en zelf hun zorg inkopen. De herontwikkeling  van de Schutse is het eerste voorbeeld van de transformatieopgave van woningcorporatie SOR om haar verzorgingshuizen een nieuwe bestemming te geven. Bij ombouwen van zorgvastgoed streven wij ernaar om zoveel mogelijk betaalbare woningen te realiseren voor mensen met alleen AOW. Zo willen we voorzien in de toenemende vraag van het aantal mensen met een beperkt inkomen én een eventuele zorgbehoefte.

Transformatie van verzorgingshuis naar zelfstandig wonen
Het gebouw uit de jaren ‘60 is van binnen bijna in zijn geheel gestript om daarna weer opgebouwd te worden. De appartementen kregen allemaal een eigen aansluiting van elektra en water, een nieuwe keuken en nieuw sanitair. Een aantal zorgkamers voegden we samen tot iets grotere appartementen. Op elke verdieping heeft een gezamenlijke huiskamer, een ontmoetingsruimte voor bewoners. Op de begane grond zijn nu 15 appartementen.
Het oude verzorgingshuis heeft een eigentijdse uitstraling gekregen. De buitenkant van het gebouw is opnieuw geschilderd. De entree is voorzien van elektrische toegangsdeuren en goede verlichting zodat een veilige ruimte ontstaat. De donkere, gedateerde lifthal is transformeert naar een overzichtelijke entreeruimte, met veel daglicht, die doet denken aan een hotellobby.

Woonformule: De ZorgButler - 123 huurappartementen voor senioren

Op de 1e tot en met de 9e verdieping zijn verschillende appartementen gerealiseerd waar senioren zelfstandig kunnen wonen in een veilige omgeving met de zorg 24/7 binnen handbereik. De opzet is kleinschalig. De zorg wordt georganiseerd door drie zorgondernemers (ZorgButler) die elk verantwoordelijk zijn voor hun eigen drie verdiepingen.

  • 77 appartementen van circa 40 m²
  • 44 appartementen van 60 m² 
  • 2 appartementen van 80 m²
  • ZorgButlers aanwezig voor alle bewoners
  • een gezamenlijke huiskamer inclusief keuken op elke verdieping

Woonformule: Thomas op Kamers - 15 appartementen voor mensen met een beperking

Op de begane grond is de eveneens nieuwe formule Thomas op Kamers gevestigd; een vijftiental appartementen voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Ze wonen zelfstandig en gaan naar hun werk, maar worden daarbij begeleid en ondersteund door een zorgondernemer die fungeert als begeleider, hospita en zorgverlener ineen. De eerste Thomas op Kamers wordt gevestigd op de begane grond van De ZorgButler.

ZorgButler: initiatief van De Drie Notenboomen en SOR
Samen met De Drie Notenboomen, bekend van succesformules Thomashuizen en Herbergier, ontwikkelde SOR een innovatief woonconcept, de ZorgButler genaamd. Bij de ZorgButler woont iedereen zelfstandig in een eigen huurappartement. De bewoner kiest zelf de gewenste begeleiding en zorg. Hiervoor kan men een beroep doen op het pgb of de wmo. Zo houdt de bewoner zo lang mogelijk de regie over het eigen leven.

Wilt u wonen in de Zorgbutler of bij Thomas op Kamers?

Dan huurt u rechtstreeks een woning bij de ZorgButler of bij Thomas op Kamers.
Neemt u gerust contact op met een van de Zorgbutlers of kijk op www.de-zorgbutler.nl of www.thomasopkamers.nl.

- ZorgButler Angela Kunne, angela.kunne@de-zorgbutler.nl  Tel: 06-22546435

- ZorgButler Ulrike van Tilburg, ulrike.vantilburg@de-zorgbutler.nl  Tel: 06 33 58 63 76

- ZorgButler Sneep, els.sneep@de-zorgbutler.nl  Tel.: 06 23 80 03 67

 

opgeleverd

Adres: Cordell Hullplaats 22
Wijk: Ommoord
Type woningen: 123 huurappartementen voor senioren, 15 appartementen voor mensen met lichte verstandelijke beperking
Huurprijzen: vanaf € 525,- netto per maand
Verwachte oplevering: april 2017
Architect: Math architecten
Aannemer: De Vries en Verburg
Ontwikkelaar: woningcorporatie SOR

Inschrijven voor de nieuwsbrief

  1.