Print

Wijzigingen in Te Hoogerbrugge, Rotterdam

Te Hoogerbrugge in Rotterdam-Ommoord bestaat uit vijf woongebouwen met 365 huurappartementen. SOR verhuurt een deel van woongebouw 4 aan zorgorganisatie Aafje. Dit betekent dat 24 huurappartementen worden omgebouwd naar kleinere zorgkamers. Hier biedt Aafje straks verpleegzorg aan mensen met dementie. Samen met de zorgverlening aan huis ontstaat een toekomstbestendig zorgaanbod voor Te Hoogerbrugge en de hele wijk.

Toekomstbestendig zorgaanbod dankzij intensievere samenwerking met Aafje
Het huidige zorgaanbod van Aafje in Te Hoogerbrugge wordt uitgebreid. Hierdoor ontstaat een toekomstbestendig aanbod van wonen met zorg in Rotterdam-Ommoord.  De uitbreiding van het zorgaanbod is mogelijk door het verder intensiveren van de samenwerking tussen Aafje en SOR als eigenaar van Te Hoogerbrugge.

Doordat mensen steeds langer zelfstandig moeten blijven wonen, neemt de behoefte aan goede zorg in de buurt toe. Bewoners van Te Hoogerbrugge en wijkbewoners kunnen straks ook voor zwaardere zorg in hun eigen buurt terecht. Zo kunnen zij tot op hoge leeftijd in hun vertrouwde woonomgeving zelfstandig, of dicht bij elkaar, blijven wonen.

Van huurappartementen naar zorgkamers voor Aafje
Gebouw 4 bestaat uit een laag gedeelte en een toren. Aafje gaat een deel van de toren huren. De begane grond wordt verbouwd tot kantoor- en behandelruimten voor Aafje. Ook komt hier een ontmoetingsruimte van Aafje. De appartementen op de 1e tot en met 4e etage worden omgebouwd tot gesloten afdelingen met 36 zorgstudio's en 4 gemeenschappelijke huiskamers voor cliënten met dementie van Aafje.

meer informatie over de aanleiding van dit project in servicecentrum Te Hoogerbrugge Rotterdam Ommoord

ombouw appartementen naar 40 zorgwoningen

Adres: Varenhof 515
Wijk: Ommoord
Type woningen: zorgwoningen met centrale huiskamer
Verwachte oplevering: half februari 2019
Architect: Westers architecten
Aannemer: Bouwbedrijf Bakker-Arkel
Ontwikkelaar: woningcorporatie SOR

Inschrijven voor de nieuwsbrief

  1.