Print

Veelgestelde vragen

Als u vragen heeft over een bepaald onderwerp kunt u het antwoord wellicht terugvinden in dit overzicht. U kunt via onderstaande filter specifiek op uw onderwerp zoeken.

Huurtoeslag

Heb ik recht op huurtoeslag?

U heeft recht op huurtoeslag als:

- Huurder en eventuele medebewoners de Nederlandse nationaliteit hebben of een geldige verblijfsvergunning hebben;

- Alle inwonenden op het adres zijn ingeschreven bij de gemeente;

- De kale huur plus servicekosten niet hoger is dan 710,68 euro per maand.

De hoogte van de toeslag is afhankelijk van de huurprijs, servicekosten, inkomen, vermogen en leeftijd. Voor drie soorten servicekosten is huurtoeslag mogelijk: 1) huismeesterkosten, 2) schoonmaakkosten algemene ruimten en 3) elektrakosten algemene ruimten en installaties. Deze servicekosten tellen bij de huurtoeslagberekening elk voor maximaal 12 euro mee.

Inkomensgrens Huurtoeslag 2017

Eenpersoonshuishouden: 22.200 euro
Meerpersoonshuishouden: 30.150 euro
Eenpersoonshouden ouderen (65+): 22.200 euro
Meerpersoonshuishouden ouderen (65+): 30.175 euro

Met de rekenhulp voor huurtoeslag van de Belastingdienst op www.toeslagen.nl kunt u een proefberekening maken. Zo ziet u of u recht heeft op huurtoeslag en hoeveel u dan krijgt.

Hoe vraag ik huurtoeslag aan?

Huurtoeslag kunt u het hele jaar door aanvragen bij de Belastingdienst. Het aanvraagformulier kunt u downloaden via de website www.toeslagen.nl of telefonisch aanvragen via de Belastingtelefoon 0800-0543 (gratis).

Binnen acht weken na het indienen van een volledige aanvraag ontvangt u een beschikking. Hierin staat het bedrag vermeld dat u maandelijks gaat ontvangen. U hoeft de toeslag maar één keer aan te vragen. Daarna krijgt u de huurtoeslag ieder jaar vanzelf.

huurtoeslag aanvragen bij Belastingdienst

Ik krijg huurtoeslag, moet ik nog iets doen als mijn huur verandert?

Als uw huurprijs verandert, kan het zijn dat u minder/meer recht hebt op huurtoeslag. U moet het nieuwe huurbedrag aan de Belastingdienst doorgeven. U kunt dit doorgeven via www.toeslagen.nl of via de Belastingtelefoon 0800-0543 (gratis).

Inschrijven voor de nieuwsbrief

  1.