BraMscootmobielboxen in Heulbrug en De Boog

12 april 2021

BraMscootmobielboxen in Heulbrug en De Boog

Begin maart 2021 zijn in woongebouwen De Boog en Heulbrug bij elkaar zeventien BraMscootmobiel-boxen geplaatst. Eén bewoner in Heulbrug en zestien bewoners in De Boog zijn de trotse gebruikers van een brandveilige privé scootmobielstalling.

SOR heeft de eerste BraMscootmobielboxen in Europa

Het bedrijf MCS heeft voor Europa het alleenrecht op het leveren en plaatsen van BraMscootmobielboxen. Bij de genoemde woongebouwen zijn de eerste boxen van Europa geplaatst. Het leveren en monteren van de boxen was een behoorlijke operatie. De boxen worden gemaakt in China. Het verschepen van benodigde onderdelen naar Nederland heeft ruim twee maanden geduurd.

Goedkeuring door Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond

De boxen zijn voorafgaand aan de plaatsing eerst gekeurd. De brandweer van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond heeft dat gedaan door middel van verschillende testen. De testen zijn succesvol afgerond en de goedkeuring is verleend. Het was nog een hele toer om de BraMboxen te laten branden. In de boxen moesten zelfs gaten gemaakt worden voor extra zuurstof om het vuur aan te wakkeren. Het is voor de bezitter van een scootmobiel een fijn idee, om zijn of haar scootmobiel veilig in een BraMbox te kunnen parkeren.

Aanpassingen tijdens de opbouw van de boxen

Tijdens het in elkaar zetten van de BraMboxen zijn door de leverancier nog enkele aanpassingen gedaan aan het ontwerp. Zo zijn andere stekkers gebruikt en de hoeken van de grondplaten werden afgerond. Dat laatste was nodig voor een soepelere werking en een meer geleidelijke sluiting van de deur.

Healing Art afbeeldingen op de BraMboxen

De BraMboxen zijn verfraaid met verschillende Healing Art afbeeldingen uit de natuur. Fotografe Sarah Vendrig heeft de foto’s voor de BraMboxen gemaakt. Bewoners hebben een voorselectie van acht foto’s gemaakt. Het Thuisteam van SOR heeft hieruit vier foto’s gekozen die op de BraMboxen zijn afgebeeld. De BraMboxen zijn niet alleen brandveilig en praktisch in gebruik, maar ook nog eens mooi om te zien.

Het project is mede tot stand gekomen met subsidie van de gemeente Rotterdam.

Terug naar het overzicht