SOR woonstijlen – hoe wilt u wonen?

Het woningbezit van SOR bestaat uit zo’n 58 verschillende gebouwen. Net zo verschillend als u. Want SOR begrijpt als geen ander dat u niet in een hokje gestopt kan worden. Of we nu spreken van 50+, 55-plussers, senioren of ouderen, wij zien levensgenieters die zo lang mogelijk zelfstandig willen wonen.

Zoveel mensen, zoveel woonwensen

Iedereen heeft een ander beeld bij een comfortabele woning. U vindt misschien een ruime woonkamer of juist een betaalbare woning belangrijk. Een ander zoekt luxe met moderne, technische voorzieningen of zorg binnen handbereik. Ook de behoefte aan ontmoeting of juist een rustige ligging kunnen specifieke wensen zijn. Om u te helpen kiezen uit het uitgebreide woningaanbod werkt SOR met verschillende woonstijlen.

Deze woonstijlen zijn gebaseerd op een combinatie van type gebouw, leefstijl en diensten- en voorzieningenaanbod in het gebouw of de directe omgeving. Zo helpen we u graag met het kiezen van de woning en woonomgeving die het beste bij u past.

Welke woonstijl past bij u? 

Wonen met zorg | Betaalbaar wonen | Levendig wonen | Rustig wonen | Exclusief wonen | Verpleging en verzorging.

Wonen met zorg pmc

 • zorgdiensten en -advies
 • veiligheid
 • persoonlijke aandacht

Bij SOR kunt u zelfstandig wonen met de mogelijkheid tot zorg in huis. Wanneer u wilt, of wanneer u er behoefte aan heeft, maakt u gebruik van hulp die een zorgpartner van SOR hier biedt. Het dienstenaanbod is uitgebreid en is er voor iedereen. Ook voor individuele wensen kan een hoogwaardig servicepakket worden samengesteld.

De gebouwen staan veelal in de directe nabijheid van winkels en openbaar vervoer. De appartementen zijn niet te groot en met minimaal 2 kamers goed in te richten. De gezellige, openbare ruimten nodigen uit om medebewoners te ontmoeten. SOR zorgt voor een plezierige ambiance. Door de gemoedelijke sfeer en de persoonlijke aandacht voelt u zich helemaal thuis. Dankzij de vele faciliteiten, het open karakter van de gebouwen en de inzet van de medewerkers, woont u zorgeloos, veilig en net zo zelfstandig als u dat wenst.

“Ja, soms kan ik wat hulp gebruiken en misschien wordt die behoefte ook wel meer. Ik ben blij dat het hier voorhanden is. De gewoonste zaak van de wereld. Dat geeft me een rustig en veilig gevoel.” (Anna, 75 jaar, weduwe)

Weten welke gebouwen passen in deze woonstijl? Overzicht gebouwen wonen met zorg

Betaalbaar wonen pmc

 • lage woonlasten
 • saamhorigheid
 • zekerheid

SOR biedt goed wonen voor een laag bedrag in prettige appartementen. Voor de meeste twee- en driekamerwoningen kunt u huurtoeslag aanvragen. Een gezellige sfeer wordt door de bewoners zelf gemaakt en het belang van sociaal contact is kenmerkend in deze gebouwen. In de recreatieruimte kunt u een praatje maken en een kop koffie drinken met uw medebewoners. Als u meer gesteld bent op privacy, is dat natuurlijk geen probleem. De winkels en het openbaar vervoer liggen in de directe nabijheid. Zo kunt u prima uit de voeten.

In de meeste gevallen zijn er zorgvoorzieningen in de buurt van de gebouwen. Dat extra beetje zekerheid is een veilig idee. Ook voor de toekomst. Het afnemen van zorg- of servicediensten is niet verplicht. Hierdoor houdt u zelf de regie over uw bestedingen.

“Het leven is duur genoeg. Met dat wat ik hier op woonlasten bespaar, vul ik mijn leven prima in. Fijn dat het zo kan.” (Jan, 64 jaar, weduwnaar)

Weten welke gebouwen passen in deze woonstijl? Overzicht gebouwen betaalbaar wonen

Levendig wonen pmc

 • actief
 • levendige buurt
 • gezelligheid

Levendigheid en gezellig samenzijn staan centraal in deze categorie woningen. Daarom liggen de appartementen in gebieden die hieraan voldoen; het hart van de stad, of het dorp, of bijvoorbeeld dicht bij een winkelcentrum. U hoeft de deur maar uit te stappen om de gezelligheid tegemoet te lopen. De faciliteiten van het gebied zijn echt aan u besteed. De winkels en terrassen, de bioscoop en het theater, plezierig dat ze in de directe nabijheid liggen.

De inrichting van de gebouwen beantwoordt ook aan uw vraag. Er is ruimte voor ontmoeting, bijvoorbeeld in de binnentuin. Bewoners zoeken de sfeer en maken die met elkaar. De appartementen zijn ruim en hebben minimaal drie kamers. Even terugtrekken en genieten van de rust kan dus ook prima in de comfortabele woning of op het eigen balkon.

“Ik wil lekker genieten van het leven om me heen. Heerlijk, het mag allemaal best een beetje bruisen!” (Marja, 58 jaar, alleenstaand)

Weten welke gebouwen passen in deze woonstijl? Overzicht gebouwen levendig wonen

Rustig wonen pmc

 • ruimte
 • privacy
 • groen

Rustig wonen bij SOR staat voor privacy, een veilige woonomgeving en genieten in alle rust. Deze woningen zijn mooi, ruim van opzet en hebben minimaal drie kamers. De gebouwen liggen in een rustige, groene omgeving. Stap op de fiets of wandel en geniet! Overigens zijn er geen problemen met parkeren, dat kan altijd wel voor de deur.

Rust is ook de zekerheid van een veilige omgeving en fijne buren. Dankzij de kleinschalige opzet is het gevoel van geborgenheid groot. Technische toepassingen rondom de woning dragen bij aan de veiligheid.

 U bent van harte welkom in de gemeenschappelijke ruimte om even een praatje te maken. Maar niets hoeft. En met anderen die net zo in het leven staan als u, is dat heel plezierig wonen.

“Ik ben gesteld op mijn privacy. Ik leef het leven in mijn eigen tempo en ik geniet in alle rust en ruimte van mijn woning. Ik ben heel blij dat medebewoners er precies zo over denken. Dat schept een band.” (Ton, 68 jaar en Arina, 62 jaar, getrouwd)

Weten welke gebouwen passen in deze woonstijl? Overzicht gebouwen rustig wonen

Exclusief wonen pmc

 • luxe
 • comfort
 • vrijheidwonen

Wonen met allure zoals u het wilt. De gebouwen onderscheiden zich vaak door een opvallende architectuur. Ze zijn gelegen op toplocaties in de stad, of juist in de rustige buitengebieden. Vele voorzieningen zijn gericht op uw gemak. De thuismeester staat voor u klaar. En natuurlijk parkeert u de auto voor de deur, of in de garage.

De woningen zijn ruim van opzet. Met minimaal drie kamers en een forse woonoppervlakte heeft u heerlijk de ruimte. Alleen al het uitzicht vanaf uw terras is fantastisch. Hoogwaardige technologie is voorhanden. Ook dat maakt het leven luxe, veilig en comfortabel.

Bewoners staan met beide benen in het leven. In de gemeenschappelijke tuin deelt u ervaringen en verhalen met uw medebewoners. Of trekt u zich liever terug in uw fraaie appartement? Hier heeft u alle luxe en comfort voor handen om met volle teugen van het leven te genieten.

“Ik heb hard gewerkt, veel gezien en veel meegemaakt. En nu wil ik genieten in een omgeving die van alle gemakken is voorzien. Een goede thuisplek is een mooie basis om te leven. Echt te leven!” (Hans, 65 jaar, Fonseca, 59 jaar, samenwonend)

Weten welke gebouwen passen in deze woonstijl? Overzicht gebouwen exclusief wonen

Verpleging en verzorging

SOR is ook eigenaar van 21 verzorgings- en verpleeghuizen. Hier kunt u dag en nacht op verzorging rekenen, u woont niet meer zelfstandig. SOR verhuurt deze gebouwen aan diverse zorgaanbieders. Zij regelen zelf de toewijzing van de kamers. Veel verzorgingshuizen zullen in de toekomst omgebouwd worden naar zelfstandig wonen. Wilt u informatie over een appartement in een verzorgings- of verpleeghuis? Neem dan rechtstreeks contact op met de zorgaanbieder.