Organisatie

Wij zijn SOR

Wij zijn SOR. Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam. Opgericht in 1986 om ouderen in Rotterdam met een klein inkomen te helpen bij het vinden van een fijne en veilige woonomgeving; ‘Een thuis waar je jezelf kan zijn.’ En dat is waar we ons vandaag de dag nog steeds sterk voor maken.

Onze visie en missie

Ouderen helpen is wat ons drijft. Dat zit in ons. Dat vinden we leuk. We geloven dat kwaliteit van leven een grondrecht is. Voor iedereen. En ook voor kwetsbare ouderen die hulp behoeven. Een fijne en veilige woonomgeving draagt daar substantieel aan bij. ‘Een thuis waar je jezelf kan zijn’ biedt geborgenheid, stabiliteit en zekerheid. En ook de mogelijkheid voor het onderhouden van sociale contacten. Dat realiseren en faciliteren geeft ons werk zin en maakt ons trots.

We zijn dé woonspecialist voor ouderen in de stadsregio Rotterdam en staan midden in de Rotterdamse samenleving met een ‘no nonsens, handen uit de mouwen’ mentaliteit. We weten wat er speelt en dat is belangrijk om onze dienstverlening nauw te laten aansluiten bij de wensen van deze ouderen. We doen dat met ambitie. We willen de beste woningaanbieder in de regio zijn. De eerste keuze, de favoriet; de voorkeur verdienen boven andere aanbieders.

Dit realiseren we door hoge eisen te stellen aan de kwaliteit, betaalbaarheid en duurzaamheid van onze woningen en bijhorende innovatieve dienstverlening. Door ons te onderscheiden met persoonlijke aandacht. Thuismeesters, telefonisten, ontmoetingsruimten en zorg binnen handbereik. Met een open, eerlijk en duidelijke manier van communiceren en een betrokken, warme en persoonlijke werkwijze. De menselijke maat is bij ons belangrijk en gaat hand in hand met de economische en financiële doelstellingen.

Ons werk is mensenwerk. Mensen zijn allemaal anders, met allemaal hun eigen persoonlijkheden. Diverse leeftijden, afkomst, culturen, religies en ervaringen maakt samenleven en dan ook samenwonen bijzonder! Diversiteit vinden we bij SOR uitdagend. Daarom bieden we ook een diversiteit aan woningen aan. Voor elk wat wils. We zien het goede en leuke in de mens en geloven dat ouderen mensen met elkaar kunnen samenwonen en het samen leuk kunnen hebben als iedereen zich thuis voelt. Dat thuisgevoel creëren is waar wij aan werken. Samen met alle betrokkenen . Elke dag opnieuw. Met plezier en toewijding.

Onze kernwaarden

SOR heeft een sterke bedrijfscultuur. Om een thuisgevoel te creëren voor iedereen, is een aantal eigenschappen onontbeerlijk. Vier karaktertrekken, die bij alle collega’s van SOR terug komen. Deze kernwaarden zijn ons kompas. Ze vormen de basis van onze cultuur, de eigenschappen die ons bedrijf kenmerken en motiveren. En die ons onderscheidend maken: duidelijk, persoonlijk, ondernemend, betrokken.