Energiekosten

12 januari 2022

Energiekosten

De kranten staan er vol van. De energiekosten zijn de laatste tijd flink gestegen.

Dit geldt ook voor de kosten die SOR betaalt voor de energie in uw woongebouw en aan u doorberekent via de servicekosten.

Gelukkig hebben wij enkele jaren geleden een contract met een energieleverancier afgesloten die haar energie op meerdere momenten in het jaar zo gunstig mogelijk inkoopt. Toen onze energieleverancier de prijsstijging zag aankomen heeft zij een grote hoeveelheid energie ingekocht tegen een voordelig tarief.  Daarvan profiteert u als huurder op dit moment van. Het tarief dat de energieleverancier op dit moment berekent is een stuk lager dan de hoge tarieven die u in de krant leest.  

Toch ontkomen ook wij er niet aan om voor het komend jaar het voorschot energie in de servicekosten te verhogen. U heeft hierover inmiddels bericht ontvangen. Hoe de prijs van energie zich de komende tijd gaat ontwikkelen is ook voor ons niet in goed te schatten. De kans is groot dat op het moment dat onze energieleverancier opnieuw energie moet inkopen, de prijs hoger zal zijn dan het huidige tarief. Dat betekent dat het tarief omhooggaat. Om te voorkomen dat u achteraf met flinke nabetalingen geconfronteerd wordt, hebben wij de voorschotten energie daarom met 20% verhoogd. Uiteindelijk worden de werkelijke gemaakte kosten met uw afgerekend bij de afrekening servicekosten 2022.

Terug naar het overzicht