Energietoeslag aanvragen in Rotterdam 

4 juli 2022

Energietoeslag aanvragen in Rotterdam 

Aanvulling op het artikel in THUIS, Energietoeslag aanvragen in Rotterdam, uitgave juni 2022. Bij het ter perse gaan van het magazine beschikten wij niet over de laatste informatie. Hier leest u de nieuwste informatie met betrekking tot de energietoeslag vanuit de gemeente Rotterdam. In Rotterdam is de inkomensgrens van 120% (zoals het artikel in THUIS vermeld staat) aangepast naar 140% van het minimum inkomen.

De gemeente Rotterdam is bezig met het uitkeren van €800,- energietoeslag aan huishoudens met lage inkomens. Rotterdammers met een laag inkomen kunnen tot 31 december 2022 een energietoeslag aanvragen. Deze toeslag is bedoeld voor het betalen van de energierekening. U mag de toeslag één keer aanvragen. Mede door een bijzonder gulle gift vanuit Stichting De Verre Bergen kunnen meer Rotterdamse huishoudens een eenmalige toeslag van €800,- ontvangen dan was voorzien.

Huishoudens die bijstand ontvangen, hebben het bedrag inmiddels automatisch ontvangen. Alle andere huishoudens met een inkomen tot 140% van het minimuminkomen kunnen deze toeslag vanaf 2 mei digitaal aanvragen via de website: https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/energietoeslag/

Op deze website vindt u meer informatie over de toeslag, de voorwaarden die hierbij gelden en veel gestelde vragen. 

Hoeveel 140% van het minimuminkomen is verschilt per situatie. In onderstaande tabel leest u de grenzen die de gemeente op haar website heeft staan. 

Uw situatie in januari 2022 140% van het minimuminkomen is (zonder vakantiegeld) netto per maand niet meer dan 
Alleenstaande of alleenstaande ouder tussen 21 jaar en AOW-leeftijd € 1.455 
Gezin van 2 personen allebei tussen 21 jaar en AOW-leeftijd, met of zonder kinderen € 2.075 
Alleenstaande met AOW € 1.615 
Echtpaar, beide AOW’er € 2.185 

Is uw (huishoud) inkomen lager dan deze bedragen, neem dan zeker een kijkje op de website van de gemeente! 

Terug naar het overzicht