Persbericht

30 mei 2024

Persbericht

Dick Mol benoemd als nieuwe directeur-bestuurder bij SOR

De Raad van Commissarissen van woningcorporatie Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR), benoemt Dick Mol per 1 september 2024 als nieuwe directeur-bestuurder. Dick is sinds september 2023 als tijdelijk directeur-bestuurder werkzaam bij SOR. 

Dick Mol is een ervaren bestuurder met een zeer ruime ervaring in de corporatie sector. Hij is de afgelopen jaren in diverse functies binnen de woningcorporatie werkzaam geweest. Met zijn aantreden bij SOR volgt Dick zijn hart om bij een ouderenhuisvester zijn capaciteiten als bestuurder voort te zetten, en bij te dragen aan het welbevinden van bewoners. Naast de opgave om als woningcorporatie bij te dragen aan het keren van de woningcrisis, SOR heeft hiervoor de BIG5 ontwikkeld, gaat Dick zich inzetten voor de cluster wonen, welzijn en zorg. Een belangrijke combinatie voor de (toekomstige) bewoners van SOR. Hierin zoekt hij de samenwerking met andere corporaties en zorg-, en welzijnsinstellingen.

‘Het is voor mij een groot genoegen dat ik ben benoemd tot directeur-bestuurder bij SOR. Een mooie en ambitieuze, no nonsens corporatie in Rotterdam. Ik kijk uit naar de samenwerking met de collega’s, bewoners en de RvC”, aldus Dick Mol.

Dominique Strörmann, voorzitter van de Raad van Commissarissen van SOR:

“Als RvC zijn blij met de komst van Dick. We hebben gekozen voor een open en zorgvuldige selectieprocedure waarin MT-leden, de Ondernemingsraad en het HuurdersPlatform in elke fase nauw zijn betrokken. De uitkomst is dat Dick, die sinds september 2023 als tijdelijk bestuurder werkzaam is, wordt benoemd als directeur-bestuurder van SOR. We hebben vertrouwen dat onder zijn leiding SOR zich verder blijft ontwikkelen als Rotterdamse ouderenhuisvester, die alle bewoners een thuisgevoel geeft. En daarin constructief blijft samenwerken met onze stakeholders. De RvC kijkt uit naar de verdere samenwerking met Dick en wenst hem veel succes!”

Over SOR

SOR is opgericht in 1986 om ouderen in Rotterdam met een klein inkomen te helpen bij het vinden van een fijne en veilige woonomgeving; ‘Een thuis waar je jezelf kan zijn’.

Zo’n 7.500 huishoudens huren een woning van SOR. Zij wonen in één van de 56 woongebouwen verspreid over de stadsregio Rotterdam en de Hoeksche Waard. Daarmee is SOR de grootste gespecialiseerde woningcorporatie in deze regio. Onze ambitie: “Een thuisgevoel voor iedereen”.

Terug naar het overzicht