Rotterdammers breien voor Nationaal Ouderenfonds

15 april 2021

Rotterdammers breien voor Nationaal Ouderenfonds

De Goedgemutste Breicampagne is door Sven de Langen afgesloten met het overhandigen van duizenden gebreide mutsjes aan Charlotte van Paulides van Innocent. Rotterdammers zijn de afgelopen maanden uitgenodigd om te breien voor het Nationaal Ouderenfonds.

Coalitie Erbij Rotterdam is in november 2020 aangehaakt bij de Goedgemutste Breicampagne met als doel Rotterdammers met elkaar te verbinden. “De breicampagne is buitengewoon succesvol verlopen, mensen vonden het echt heel leuk om mee te doen. Vooral de praktische insteek in combinatie met het goede doel sprak aan.”, aldus de voorzitter van de coalitie, Veronique Vaarten.

Anne-René van Wissen van Coalitie Erbij Rotterdam vertelt: “Tijdens de lockdown is het lastig om activiteiten met elkaar te ondernemen, maar door samen te breien voor een goed doel krijg je toch het gevoel van saamhorigheid. De breiactie is leuk en makkelijk om bij aan te haken, voor jong en oud. Patronen, wol, haak-en breinaalden, tips & trucs:  van alles werd gedeeld met elkaar.”

Opbrengst voor het Nationaal Ouderenfonds

Innocent geeft voor ieder mutsje, zo groot als een eierdop 20 cent aan het Nationaal Ouderenfonds waar zij weer vele mooie dingen voor ouderen mee kunnen doen. Totaal breiden de deelnemers een bedrag van 1860 euro bij elkaar. Het bedrag wordt besteed aan activiteiten voor ouderen.  

Winnaar: De Plussenburgh

Sven de Langen, wethouder in Rotterdam, heeft in totaal 9296 mutsjes overhandigd aan Charlotte Paulides van Innocent. Er zaten ware kunstwerkjes bij. Daarnaast werd er gestreden om die felbegeerde Rotterdam-breit-voor-Innocent-wisseltrofee, deze is gewonnen door de breiers van De Plussenburgh, een woongebouw van SOR. In totaal hebben zij 2500 mutsjes gemaakt. Wij zijn trots op onze SOR-breiers. De actie is zo’n groot succes gebleken dat de actie in oktober 2021 een vervolg krijgt.  

Over het initiatief

Het initiatief werd in het leven geroepen door de Coalitie Erbij Rotterdam. En werd in samenwerking met het Sint Laurens Fonds gefinancierd. Naast SOR hebben zich meerdere samenwerkingspartners aangesloten om van dit initiatief een succes van te maken.

Terug naar het overzicht