Tweede seniorenmakelaar actief in Rotterdam

15 april 2021

Tweede seniorenmakelaar actief in Rotterdam

Geschikt wonen in Rotterdam met hulp van de seniorenmakelaar. Vragen als “kan ik oud worden in mijn woning? En, als dat niet zo is, wat zijn dan de mogelijkheden?” zijn belangrijk om tijdig over na te denken. En om zo nodig ook in actie te komen. Om ouderen in grote delen van Rotterdam hiermee te helpen, kunnen zij gebruikmaken van de seniorenmakelaar.

De huidige seniorenmakelaar Sandra Muller krijgt er vanaf april een collega bij, Ilse Verschelden. Ook Ilse gaat als seniorenmakelaar in Rotterdam aan de slag. De belangrijkste taak van de seniorenmakelaar is om 55-plussers die in een sociale huurwoning wonen, aan te zetten tijdig na te denken over bovenstaande vragen. Daarnaast helpt de seniorenmakelaar, senioren om geschikt te wonen, bijvoorbeeld door te adviseren bij aanpassingen. Sandra: “Als mensen de deur bijna niet meer uitkomen omdat ze bijvoorbeeld moeite hebben met de trap of omdat de voorzieningen ver weg zijn, maakt hen dat afhankelijk en vaak ook eenzaam. Daarom is het zo belangrijk dat ouderen in een geschikte woning wonen. Dat wil zeggen, in een woning die goed voelt en waar ze heel lang alles nog zelfstandig kunnen doen. Dat maakt het leven van mensen in zijn geheel prettiger. Als seniorenmakelaar willen wij mensen daar graag bij ondersteunen.”

Het gezamenlijk initiatief wordt uitgebreid

De seniorenmakelaar is een gezamenlijk initiatief van de woningcorporaties Vestia, Havensteder, Woonbron, Woonstad Rotterdam, SOR en de gemeente Rotterdam. Begin 2020 werd de inzet van de seniorenmakelaar gestart als een éénjarige proef. Dit afgelopen jaar lag de focus op twee Rotterdamse wijken, Delfshaven en IJsselmonde.

Nu, in april 2021, komt er een tweede seniorenmakelaar bij en wordt het gebeid uitgebreid. Op Zuid met de wijken Charlois en Feijenoord. Rotterdam Noord wordt uitgebreid met Centrum, Kralingen-Crooswijk en Rotterdam Noord. “Het begint met bewustwording”, vertelt Sandra verder. “Geschikte sociale huurwoningen liggen niet voor het oprapen. Dus is het belangrijk dat mensen op tijd nadenken over wat zij nodig hebben om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen functioneren. Kan dat in de eigen woning? Zijn daar dan aanpassingen voor nodig? Of, als het beter is om op termijn te verhuizen, waar zouden zij dan naar toe willen? Wie op tijd nadenkt over deze vragen en zich alvast inschrijft bij WoonnetRijnmond, is beter voorbereid. En heeft meer kans uiteindelijk een woning te vinden waar hij of zij zich prettig voelt.”

Contact met de seniorenmakelaar

De seniorenmakelaars gaan in beide gebieden inloopspreekuren houden als de corona maatregelen dit weer toelaten. Senioren die zijn geïnteresseerd kunnen de seniorenmakelaar opzoeken in de Huizen van de Wijk. De seniorenmakelaars Sandra Muller en Ilse Verschelden zijn bereikbaar via e-mail, seniorenmakelaarmo@rotterdam.nl en telefonisch op maandag en donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur, op telefoonnummer (010) 267 64 88.

Meer informatie is te vinden op de website www.rotterdam.nl/wonen-leven/zorgdichtbij-wonen/.

Terug naar het overzicht