Woongroep : SOR

SAMEN WONEN IS SOCIALER WONEN


Maak nu kans op dé locatie voor uw woongroep in Rotterdam

Bekijk onze brochure


Wat is een woongroep

We spreken van een woongroep als het gaat om tenminste drie personen, zonder dat er sprake is van een gezinsverband. Het samenwonen in een groep in één woning of geclusterde woningen met gedeelde voorzieningen is een bewuste keuze.

Maak kans op dé locatie voor uw woongroep in Rotterdam Ommoord!

Heeft u met een groep van minimaal 16 gelijkgestemden, in de leeftijd van 40 tot 60 jaar, ideeën om een vitale, zelfredzame woongroep te starten? Doe dan mee en maak kans op dé locatie voor uw woongroep. De winnende woongroep krijgt het exclusieve recht om twee verdiepingen te huren van gebouw Boekholt. Robert Kochplaats, Rotterdam-Ommoord.

De woongroep wordt betrokken bij de verbouwing van deze woonruimte bestaande uit 30 kamers van circa 45m², diverse algemene ruimten en een royale tuin. Daarnaast ontvangt de winnende woongroep een inrichtingsbudget om de locatie naar wensen en behoeften in te kunnen richten.


Vraag en antwoord

Kostenindicatie

  • Huurprijs circa €250.000 per jaar (circa €651 per appartement)
  • Kosten woongroep in onderling overleg (circa €20 tot €50 per maand)
  • Kosten gas, water, elektra circa €90 per maand
  • Servicekosten via SOR nihil (streven: €0)

Hoe doet mijn woongroep mee?

Dien een plan in voor uw woongroep waarin u de ideeën, de deelnemers en dagelijkse bezigheden omschrijft. Denk bij het schrijven van uw plan ook aan praktische zaken als; het organiseren van de toelating van nieuwe bewoners en het gebruik van de algemene ruimte. Daarnaast vinden wij het belangrijk om te weten hoe ‘een thuisgevoel’ er voor iedereen in uw woongroep uitziet.

Deelnemen aan de prijsvraag is gratis

Schrijf je in en doe mee!

Waar moet uw woongroep aan voldoen voor deelname?

Om mee te kunnen doen, voldoet uw groep aan de volgende voorwaarden:

  • De groep richt een Stichting of Vereniging op
  • De startgroep bestaat uit minimaal 16 mensen
  • De gemiddelde leeftijd van de startgroep ligt tussen 40 en 60 jaar
  • De groep gaat akkoord met de indicatieve huurprijs

Een groep deelnemers met verschillende leeftijden, inkomens en (culturele) achtergronden maakt de meeste kans om te winnen.

Hoe wordt de
winnaar bepaald?

Een onafhankelijke jury buigt zich over de plannen en nodigt de drie meest aansprekende woongroepen uit voor een presentatie. SOR kijkt daarbij naar aansluiting van het plan op de missie van SOR, ‘een thuisgevoel voor iedereen’. Daarnaast kijkt SOR hoe de woongroepen omgaan met zaken als ertoe doen, veiligheid en inclusiviteit. De woongroep ontvangt punten op basis van de mate van zelfredzaamheid (zelforganisatie en vitaliteit) en risicobereidheid van de groep.

De woongroep die zich het beste organiseert, het meest zelfredzaam is en inhoudelijk het meest aansluit op de missie van SOR wint de prijsvraag.

Inspiratie opdoen?
Dat kan!

Lees nu hoe Ellen Penning de Vries, (woongroep De Bonnefooi) en
Jan Oorebeek, (woongroep IJ-93),
hun woongroep beleven.

Lees het hele verhaal hier

Heeft u nog vragen?
Mail dan naar: communicatie@sor.nl

samen wonen is
samen genieten